ЛРС-Тутракан – Състезание по стрелба край Дунав

Традиционното дружествено състезание по ловна стрелба в дисциплината ” Скийт” на ЛРС “Сокол”  в град Тутракан премина при много добра организация и масово участие.

„Общо 28 ловци от 12 дружинки застанаха на стрелковия рубеж, като всеки отбор се състоеше от по трима души, които проявиха голямо старание в стрелбата по паничките”, заяви инж. Айхан Хатип, ловният специалист на сдружението. Няколко часа продължи пукотевицата на пушките край Дунав.

Победител стана отборът на ЛРД-Пожарево, в който се включиха ловците Красимир Стефанов, Митко Владев и Гошо Пенев. Втори са представителите на ЛРД – Тутракан 2, а трети е отборът на ЛРД – Зафирово. В индивидуалното класиране  най-точен  бе Красимир Стефанов от ловната дружинка в село Пожарево, който зае първото място пред Румен Гашев от ЛРД – Тутракан 2 и Станислав Изорович от същата дружинка.

  След завършване на състезанията победителите бяха наградени от председателя на Контролния съвет Рашко Денев и от майстора на спорта по ловна стрелба Великан Филипов с купи и медали, както и с предметни награди.